July 10, 2024

De Toekomst van Dubai: Een Visionaire Groei naar 2040

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners. Om deze groei te accommoderen, schatten we dat de stad tussen nu en 2040 jaarlijks 70.000...

5 Minuten Leestijd

Dubai's Ambitieuze Plannen

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners. Om deze groei te accommoderen, schatten we dat de stad tussen nu en 2040 jaarlijks 70.000 extra woningen nodig zal hebben. De prognoses laten echter zien dat er in de komende vijf jaar jaarlijks slechts 22.000 woningen worden voltooid. Dit benadrukt niet alleen de omvang van de kansen, maar ook de vraag-aanbod-ongelijkheid die waarschijnlijk zal blijven zorgen voor stijgende woningwaarden.

Economische Groei en Vastgoedmarkt

Diamondz biedt een scala aan woonopties die aan al uw behoeften en wensen voldoen. Het project omvat studio's en presidentiële studio's, éénOndertussen blijft de economische groei robuust, met een sentiment in de niet-oliesector dat eerder dit jaar naar een vijfjarig hoogtepunt steeg, vergezeld door het hoogste niveau van banengroei in acht jaar in februari. Deze positiviteit sijpelt door naar de vastgoedmarkt met een verhoogde vraag in alle sectoren en een vraag-aanbod-ongelijkheid die prijsstijgingen en huurescalaties katalyseert. Vooral de markt voor luxe woningen en Grade A kantoren wordt sterk beïnvloed.-slaapkamerappartementen en exclusieve zes-slaapkamerappartementen met privé zwembad. Daarnaast zijn er suites beschikbaar met twee, drie, vier en zes slaapkamers, elk met een uitzonderlijk uitzicht.

Vastgoedmarkten in de VAE: Recordvraag en Groei

De vastgoedmarkten in de VAE hebben de afgelopen vier jaar recordvraag gekend, met Dubai en recentelijk Abu Dhabi die aanzienlijke kapitaalwaardegroei en huurverhogingen registreren in vrijwel alle vastgoedsectoren. Het langdurige beleid van de VAE om een investeringsvriendelijke hub in het Midden-Oosten te zijn, blijft vruchten afwerpen. Recent werd Dubai uitgeroepen tot de op twee na beste stad om in te werken, na Londen en Amsterdam, terwijl Abu Dhabi de vijfde plaats innam (Boston Consulting Group).

Investeren in de VAE: Een Onweerstaanbare Aantrekkingskracht

Daarnaast is het land voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de nummer één natie ter wereld voor het oprichten van een bedrijf volgens het GEM 2023/2024 Global Report. De VAE scoorde wereldwijd als eerste in 12 van de 13 beoordeelde criteria door de GEM, waaronder ondernemersfinanciering, toegankelijke financiële middelen, ondersteunend overheidsbeleid, belastingen en bureaucratie, overheidsprogramma's voor ondernemers, ondernemersonderwijs op scholen en na afstuderen, kennisoverdracht en onderzoek, commerciële en professionele infrastructuur, marktdynamiek en sociale en culturele normen.

Groene Investeringen en Wereldwijde Aantrekkingskracht

In 2023 werd de VAE ook genoemd als de op een na grootste ontvanger van buitenlandse directe investeringen (FDI) in greenfield-projecten wereldwijd door de UNCTAD, met een record van $22,7 miljard, wat een stijging van 28% betekent ten opzichte van 2022. Het pro-business beleid van het land draagt bij aan de aantrekkingskracht als investeringsbestemming voor vastgoed, naast zachte factoren zoals klimaat, veiligheid en rechtszekerheid. Tijdens de pandemie werden deze aantrekkingsfactoren versterkt door de introductie van verschillende verblijfsvisa-opties, ontworpen om talent aan te trekken en te behouden, zoals de Gouden Visa die een hernieuwbare verblijfsvergunning van 10 jaar bieden voor investeringen van minimaal AED 2 miljoen (US$ 545.000) in onroerend goed.

Wereldwijd Investeringsmagneet

Deze drijfveren, gecombineerd met enkele van 's werelds meest luxueuze en betaalbare vastgoed aan het strand, blijven de wereldwijde aantrekkingskracht van de VAE versterken, vooral voor de mondiale elite die bijzonder actief is in de luxe woningmarkt van Dubai. Uit onderzoek blijkt dat 49% van de wereldwijde HNWI’s (High-Net-Worth Individuals) met een persoonlijk vermogen van meer dan $20 miljoen dit jaar in vastgoed in de VAE wil investeren, en nog eens 30% in de komende 2-5 jaar. Voor degenen met een vermogen van $5-20 miljoen, wil 54% dit jaar vastgoed in de VAE aanschaffen.

Groei en Winstgevendheid van de Vastgoedmarkt

De residentiële markten in de VAE hebben de afgelopen vier jaar een sterke groei doorgemaakt. In Abu Dhabi zijn de gemiddelde prijzen sinds Q1 2020 met 37% gestegen, terwijl in Dubai de residentiële waarden in de 12 maanden tot eind Q1 2024 met 9% zijn gestegen en sinds Q1 2020 met 39%. Woningen in Dubai zijn gemiddeld 16% duurder dan tijdens de laatste marktpiek in 2014. In de hoofdstad Abu Dhabi liggen de residentiële prijzen nu slechts 1,3% onder hun piek in 2014.

Conclusie: Een Ongekende Kansenmarkt

Met huurprijzen die in beide steden bijna even snel zijn gegroeid, zijn de residentiële rendementen voor enkel verhuurde eenheden gemiddeld 6,3% voor woningen en 5,7% voor appartementen in Dubai en Abu Dhabi. Op mondiaal niveau zijn de residentiële rendementen hoger dan in andere grote wereldsteden, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van de VAE-steden als investeringsbestemmingen. De perceptie dat vastgoed in de Emiraten ‘een goede investeringsmogelijkheid’ is, is de belangrijkste motivatie voor 39% van de wereldwijde HNWI’s die overwegen vastgoed in het land aan te schaffen.

Met een sterke economische groei, aantrekkelijk investeringsklimaat en een overvloed aan luxe vastgoed, blijft de VAE een wereldwijde investeringsmagneet die niet te missen is voor investeerders wereldwijd.

(Source: Knight Frank, REIDIN)

Get to know more about us.

October 15, 2024

Vastgoedbeheer in Nederland vs. Dubai: Waarom Dubai de Voorkeur Verdient

De nieuwe Wet betaalbare huur in Nederland introduceert strikte regels die de huurprijzen voor middeninkomens beperken. Dit betekent dat verhuurders zich moeten houden aan maximale huurprijzen die gebaseerd zijn op het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Hierdoor zullen de huurprijzen van veel woningen omlaag moeten, wat leidt tot lagere rendementen voor investeerders.
Check Details
July 10, 2024

Dubai Metro Blue Line

Dubai blijft zich in hoog tempo ontwikkelen, en de nieuwste aanvulling op deindrukwekkende infrastructuur van de stad is de Blue Metrolijn. Dit ambitieuzeproject is niet alleen gericht op het verlichten van verkeerscongestie, maarook op het bieden van een directe verbinding met Dubai International Airport.Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe Blue Metrolijn.
Check Details
July 10, 2024

Investeren in Dubai vs. Spanje

Beide locaties bieden unieke voordelen, maar verschillen aanzienlijk in hun investeringsklimaat en -mogelijkheden.
Check Details
July 10, 2024

Waarom Dubai South perfect is om te investeren

Dit gigantische project, dat zich uitstrekt over 145 vierkante kilometer, is ontworpen om een hub te worden voor logistiek,luchtvaart, handel en wonen. In deze blog duiken we diep in Dubai South en hetgloednieuwe Al Maktoum International Airport, en verkennen we waarom dit gebiedzo'n opwindende investering en woonoptie biedt.
Check Details
July 10, 2024

Escrow accounts in Dubai

In de dynamische vastgoedmarkt van Dubai is het essentieel voor zowel kopers als ontwikkelaars om een veilige en transparante manier van financiële transacties te waarborgen. Een escrow rekening biedt deze bescherming en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van vertrouwen en zekerheid in vastgoedtransacties. Maar wat is een escrow rekening precies en hoe werkt het in Dubai?
Check Details