Waarom Dubai South perfect is om te investeren
July 10, 2024

Waarom Dubai South perfect is om te investeren

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners. Om deze groei te accommoderen, schatten we dat de stad tussen nu en 2040 jaarlijks 70.000...

3 Minuten Leestijd

Dubai, een stad die synoniem is met innovatie en vooruitgang, heeft weer een nieuw meesterwerkonthuld: Dubai South. Dit gigantische project, dat zich uitstrekt over 145 vierkante kilometer, is ontworpen om een hub te worden voor logistiek,luchtvaart, handel en wonen. In deze blog duiken we diep in Dubai South en hetgloednieuwe Al Maktoum International Airport, en verkennen we waarom dit gebiedzo'n opwindende investering en woonoptie biedt.

Wat is Dubai South?

Dubai South, voorheenbekend als Dubai World Central (DWC), is een strategisch gepland stadje dat devisie van Dubai voor de toekomst belichaamt. Het is ontworpen om meer dan eenmiljoen mensen te huisvesten en biedt een perfecte mix van woon-, commerciëleen industriële gebieden.

Kernkenmerken van DubaiSouth

  • Woongebieden: Ontworpen met     moderne gezinnen in gedachten, biedt Dubai South diverse woonopties, van     luxe villa's tot betaalbare appartementen.
  • Commerciële Zones: Het gebied     biedt ruime kantoorruimtes en commerciële centra, ideaal voor bedrijven     die zich willen vestigen in een dynamische omgeving.
  • Industrie en Logistiek: Dankzij de     nabijheid van Al Maktoum International Airport en de haven van Jebel Ali,     is Dubai South een belangrijk logistiek knooppunt.

Al Maktoum International Airport

Het nieuwe Al Maktoum International Airport, gelegen in het hart van Dubai South, is bedoeld om de druk op Dubai International Airport te verlichten en de groeiende vraag naar luchtvervoer op te vangen.

Hoogtepunten van AlMaktoum International Airport

  • Capaciteit: Bij voltooiing     zal het de capaciteit hebben om meer dan 160 miljoen passagiers en 12     miljoen ton vracht per jaar te verwerken, waardoor het een van de grootste     luchthavens ter wereld wordt.
  • Connectiviteit: Het biedt     directe verbindingen naar belangrijke handelsroutes en vliegvelden over de     hele wereld, wat het ideaal maakt voor internationale handel en reizen.
  • Innovatie: De luchthaven     is uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van     passagiersverwerking, bagageafhandeling en veiligheid.

Voordelen van Investeren in Dubai South

Strategische Locatie:

  • Dubai South ligt strategisch aan de     zuidkant van Dubai, dicht bij belangrijke snelwegen zoals de Sheikh Zayed     Road en de Emirates Road, wat gemakkelijke toegang tot de rest van de VAE     biedt.

Economische Voordelen:

  • Vrijhandelszones: Bedrijven in     Dubai South profiteren van vrijhandelszones die belastingvrije handel en     volledige buitenlandse eigendom mogelijk maken.
  • Kostenbesparingen: Lagere     operationele kosten in vergelijking met andere delen van Dubai maken het     een aantrekkelijke locatie voor startups en MKB's.

Leefkwaliteit:

  • Moderne Infrastructuur: Het gebied is     uitgerust met ultramoderne infrastructuur, waaronder scholen,     ziekenhuizen, winkelcentra en recreatieparken.
  • Duurzaamheid: Dubai South is     ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met groene ruimtes,     energiezuinige gebouwen en milieuvriendelijke initiatieven.

Levensstijl en Gemeenschap

Dubai South is nietalleen een plek om te werken, maar ook om te leven en te genieten. Het biedteen moderne, geïntegreerde gemeenschap met een breed scala aan voorzieningen enfaciliteiten.

GezinsvriendelijkeOmgeving:

  • Onderwijs: Er zijn     meerdere internationale scholen en kinderdagverblijven in de buurt, wat     het ideaal maakt voor gezinnen met kinderen.
  • Gezondheidszorg: Toegang tot     eersteklas medische faciliteiten zorgt voor gemoedsrust voor alle     bewoners.

Recreatie en VrijeTijd:

  • Groene Ruimtes: Uitgestrekte     parken en groene ruimtes bieden tal van recreatiemogelijkheden.
  • Winkelen en Dineren: Luxe     winkelcentra en diverse eetgelegenheden maken het een levendige en     aantrekkelijke woonomgeving.

Highlights

  1. Grootste Urban Masterplan: Dubai South is     een van de grootste stedelijke ontwikkelingsprojecten ter wereld,     ontworpen om een stad binnen een stad te zijn.
  2. Expo 2020: Dubai South was     de gastlocatie voor de wereldberoemde Expo 2020, wat het gebied nog     aantrekkelijker maakt voor internationale investeerders en toeristen.
  3. Innovatie Hub: Dubai South is     de thuisbasis van de Aviation District, waar de nieuwste technologieën en     innovaties in de luchtvaart worden ontwikkeld.
  4. Hyperloop: In de toekomst     zou Dubai South mogelijk worden verbonden met Abu Dhabi via een hyperloop,     wat de reistijd tot minder dan 15 minuten zou verkorten.
  5. Green Community: Dubai South is     ontworpen met een sterke focus op duurzaamheid, met talrijke parken,     fietspaden en milieuvriendelijke initiatieven.

Conclusie

Dubai South vertegenwoordigt de toekomst van stedelijke planning en ontwikkeling. Met zijn strategische ligging, uitstekende infrastructuur en de nabijheid van Al Maktoum International Airport, biedt het ongeëvenaarde mogelijkheden voor zowel investeerders als bewoners. Of je nu op zoek bent naar een dynamische plek om je bedrijf te vestigen, een toekomst bestendige investering, of een moderne leefomgeving, Dubai South heeft het allemaal. Mis de kans niet om deel uit te maken van dit revolutionaire project en ontdek wat de toekomst te bieden heeft in het hart van Dubai.

Get to know more about us.

October 15, 2024

Vastgoedbeheer in Nederland vs. Dubai: Waarom Dubai de Voorkeur Verdient

De nieuwe Wet betaalbare huur in Nederland introduceert strikte regels die de huurprijzen voor middeninkomens beperken. Dit betekent dat verhuurders zich moeten houden aan maximale huurprijzen die gebaseerd zijn op het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Hierdoor zullen de huurprijzen van veel woningen omlaag moeten, wat leidt tot lagere rendementen voor investeerders.
Check Details
July 10, 2024

De Toekomst van Dubai: Een Visionaire Groei naar 2040

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners....
Check Details
July 10, 2024

Dubai Metro Blue Line

Dubai blijft zich in hoog tempo ontwikkelen, en de nieuwste aanvulling op deindrukwekkende infrastructuur van de stad is de Blue Metrolijn. Dit ambitieuzeproject is niet alleen gericht op het verlichten van verkeerscongestie, maarook op het bieden van een directe verbinding met Dubai International Airport.Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe Blue Metrolijn.
Check Details
July 10, 2024

Investeren in Dubai vs. Spanje

Beide locaties bieden unieke voordelen, maar verschillen aanzienlijk in hun investeringsklimaat en -mogelijkheden.
Check Details
July 10, 2024

Escrow accounts in Dubai

In de dynamische vastgoedmarkt van Dubai is het essentieel voor zowel kopers als ontwikkelaars om een veilige en transparante manier van financiële transacties te waarborgen. Een escrow rekening biedt deze bescherming en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van vertrouwen en zekerheid in vastgoedtransacties. Maar wat is een escrow rekening precies en hoe werkt het in Dubai?
Check Details