Investeren in Dubai vs. Spanje
July 10, 2024

Investeren in Dubai vs. Spanje

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners. Om deze groei te accommoderen, schatten we dat de stad tussen nu en 2040 jaarlijks 70.000...

5 Minuten Leestijd

Wanneer je overweegt om te investeren in het buitenland, komen Dubai en Spanje vaak naar voren als aantrekkelijke opties. Beide locaties bieden unieke voordelen, maar verschillen aanzienlijk in hun investeringsklimaat en -mogelijkheden. In deze blogvergelijken we de investeringsmogelijkheden in Dubai en Spanje, waarbij we belangrijke aspecten zoals fiscale voordelen, rendement, juridische procedures,en belastingen belichten.

Fiscale Voordelen

Dubai:

  • Inkomenbelasting: Dubai biedt een belastingvrij inkomen. Er is geen persoonlijke inkomensbelasting, wat betekent dat je je volledige salaris kunt behouden.
  • Vennootschapsbelasting: Voor de meeste sectoren is er geen vennootschapsbelasting, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven om zich hier te vestigen.
  • BTW: De BTW in Dubai is relatief laag, slechts 5%, ingevoerd in 2018.
  • Kapitaalwinstbelasting en Vermogensbelasting: Beide zijn niet van toepassing in Dubai, waardoor het een fiscaal vriendelijke omgeving is voor beleggers.

Spanje:

  • Inkomenbelasting: Spanje heeft een progressief belastingstelsel met tarieven variërend van 19% tot 47% voor persoonlijke inkomensbelasting.
  • Vennootschapsbelasting: Bedrijven betalen doorgaans een vennootschapsbelasting van 25%.
  • BTW: De standaard BTW in Spanje is 21%, aanzienlijk hoger dan in Dubai.
  • Kapitaalwinstbelasting en Vermogensbelasting: Beide zijn van toepassing in Spanje, met tarieven variërend van 19% tot 23% voor kapitaalwinstbelasting en een vermogensbelasting voor personen met een hoog nettovermogen.

Rendementsvoordelen

Dubai:

  • Vastgoedmarkt: Dubai biedt een dynamische vastgoedmarkt met hoge rendementen op investeringen. Het rendement op vastgoed kan variëren van 6% tot 10%, afhankelijk van de locatie en het type onroerend goed.
  • Zakelijke Investeringen: Dankzij de belastingvrije omgeving en talrijke vrije zones, kunnen bedrijven profiteren van hoge winstmarges.
  • Financiële Stabiliteit: Dubai heeft een stabiele munt, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, wat een extra laag van financiële zekerheid biedt.

Spanje:

  • Vastgoedmarkt: Het rendement op vastgoed in Spanje is meestal lager dan in Dubai, variërend van 3% tot     5%, afhankelijk van de locatie.
  • Zakelijke Investeringen: Hoewel Spanje veel zakelijke mogelijkheden biedt, zijn de belastingen en arbeidskosten doorgaans hoger, wat de winstmarges kan verkleinen.
  • Economische Stabiliteit: Spanje heeft in het verleden economische instabiliteit gekend, met name tijdens de Eurocrisis, wat invloed kan hebben op investeringen.

Juridische Procedures

Dubai:

  • Transparantie en Snelheid: De juridische procedures in Dubai zijn vaak sneller en transparanter dankzij goed ontwikkelde e-governmentsystemen.
  • Kosten: De kosten voor juridische diensten kunnen variëren, maar de afwezigheid van een uitgebreide bureaucratie maakt het vaak efficiënter.
  • Notariële Procedures: Veel juridische documenten en transacties kunnen digitaal worden afgehandeld, wat tijd en moeite bespaart.

Spanje:

  • Bureaucratie: Spanje staat bekend om zijn uitgebreide bureaucratie, wat juridische processen vaak tijdrovender en complexer maakt.
  • Kosten: De juridische     kosten in Spanje kunnen aanzienlijk zijn, vooral door de betrokkenheid van meerdere partijen en uitgebreide regelgeving.
  • Notariële Procedures: In Spanje vereisen veel transacties de fysieke aanwezigheid van een notaris, wat het proces kan vertragen.

Belastingen

Dubai:

  • Geen Inkomstenbelasting: Zoals eerder vermeld, is er geen persoonlijke inkomensbelasting in Dubai.
  • Geen Sociale Zekerheidsbijdragen: Voor expats zijn er geen verplichte bijdragen aan sociale zekerheidssystemen.
  • Onroerendgoedbelasting: Er is geen jaarlijkse onroerendgoedbelasting, hoewel er registratiekosten zijn bij aankoop.

Spanje:

  • Hoge Inkomstenbelasting: De progressieve belastingtarieven kunnen leiden tot een aanzienlijke belastingdruk voor     hogere inkomens.
  • Sociale Zekerheidsbijdragen: Werknemers en werkgevers dragen bij aan de sociale zekerheid, wat extra kosten met zich meebrengt.
  • Onroerendgoedbelasting: Spanje kent een jaarlijkse onroerendgoedbelasting die afhankelijk is van de waarde van het onroerend goed.

Levensstijl en Cultuur

Dubai:

  • Internationale Expatgemeenschap: Dubai is een smeltkroes van culturen met een grote expatgemeenschap, wat zorgt voor een internationale en dynamische levensstijl.
  • Moderne Infrastructuur: De stad biedt ultramoderne infrastructuur en luxe faciliteiten.
  • Veiligheid: Dubai staat bekend om zijn lage criminaliteitscijfers en hoge veiligheidsstandaarden.

Spanje:

  • Rijke Cultuur en Geschiedenis: Spanje biedt een rijke cultuur met een lange geschiedenis, prachtige architectuur en een gevarieerd landschap.
  • Levensstijl: De Spaanse levensstijl is ontspannen, met een nadruk op familie, eten en genieten van het leven.
  • Klimaat: Spanje heeft een gematigd klimaat met aangename temperaturen het hele jaar door.

Het investeren in Dubai biedt duidelijke fiscale voordelen, hogere rendementen, snellere juridische procedures en een moderne levensstijl. Spanje daarentegen biedt een rijke culturele ervaring, een ontspannen levensstijl en een diverse vastgoedmarkt,hoewel de belastingdruk hoger kan zijn en de juridische processen complexer. Afhankelijk van uw persoonlijke en zakelijke doelen kan de keuze tussen deze twee bestemmingen variëren. Het is echter duidelijk dat Dubai een fiscaal vriendelijk en dynamisch alternatief blijft voor diegenen die op zoek zijn naar lucratieve investeringsmogelijkheden en een internationale levensstijl.

 

Get to know more about us.

October 15, 2024

Vastgoedbeheer in Nederland vs. Dubai: Waarom Dubai de Voorkeur Verdient

De nieuwe Wet betaalbare huur in Nederland introduceert strikte regels die de huurprijzen voor middeninkomens beperken. Dit betekent dat verhuurders zich moeten houden aan maximale huurprijzen die gebaseerd zijn op het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Hierdoor zullen de huurprijzen van veel woningen omlaag moeten, wat leidt tot lagere rendementen voor investeerders.
Check Details
July 10, 2024

De Toekomst van Dubai: Een Visionaire Groei naar 2040

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners....
Check Details
July 10, 2024

Dubai Metro Blue Line

Dubai blijft zich in hoog tempo ontwikkelen, en de nieuwste aanvulling op deindrukwekkende infrastructuur van de stad is de Blue Metrolijn. Dit ambitieuzeproject is niet alleen gericht op het verlichten van verkeerscongestie, maarook op het bieden van een directe verbinding met Dubai International Airport.Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe Blue Metrolijn.
Check Details
July 10, 2024

Waarom Dubai South perfect is om te investeren

Dit gigantische project, dat zich uitstrekt over 145 vierkante kilometer, is ontworpen om een hub te worden voor logistiek,luchtvaart, handel en wonen. In deze blog duiken we diep in Dubai South en hetgloednieuwe Al Maktoum International Airport, en verkennen we waarom dit gebiedzo'n opwindende investering en woonoptie biedt.
Check Details
July 10, 2024

Escrow accounts in Dubai

In de dynamische vastgoedmarkt van Dubai is het essentieel voor zowel kopers als ontwikkelaars om een veilige en transparante manier van financiële transacties te waarborgen. Een escrow rekening biedt deze bescherming en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van vertrouwen en zekerheid in vastgoedtransacties. Maar wat is een escrow rekening precies en hoe werkt het in Dubai?
Check Details