Dubai Metro Blue Line
July 10, 2024

Dubai Metro Blue Line

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners. Om deze groei te accommoderen, schatten we dat de stad tussen nu en 2040 jaarlijks 70.000...

2 Minuten Leestijd

Dubai blijft zich in hoog tempo ontwikkelen, en de nieuwste aanvulling op deindrukwekkende infrastructuur van de stad is de Blue Metrolijn. Dit ambitieuzeproject is niet alleen gericht op het verlichten van verkeerscongestie, maarook op het bieden van een directe verbinding met Dubai International Airport.Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe Blue Metrolijn.

Overzicht van de Blue Metrolijn

De nieuwe Blue Metrolijn is een investering van Dh18 miljard ($4.9 miljard) en zalbestaan uit 14 nieuwe stations die 30 km aan het huidige metronetwerktoevoegen. Maar liefst 15,5 km van deze lijn zal ondergronds lopen. Deuitbreiding is onderdeel van het Dubai 2040 Urban Master Plan, dat onder anderehet verbeteren van woon-werkverkeer voor de snelgroeiende bevolking van de stadals topprioriteit heeft.

Waar Gaat de Blue Metrolijn naartoe?

De Blue Metrolijn zal vijf belangrijke stedelijke gebieden van Dubai verbinden:

  1. Bur Dubai/Deira
  2. Downtown/Business Bay
  3. Dubai Silicon Oasis
  4. Dubai Marina/JBR
  5. Expo City Dubai

Wanneerde lijn voltooid is, zal het metronetwerk van Dubai 131 km lang zijn, met 78stations bediend door 168 treinen.

De Routes van de Blue Metrolijn

De Blue Metrolijn bestaat uit twee hoofdroutes die verbinding maken met debestaande Rode en Groene lijnen.

·       Eerste Route: Begint bijAl Jaddaf aan het Creek Interchange Station op de Groene Lijn, steekt DubaiCreek over via een 1,3 km lange brug en gaat door nieuwe stations bij DubaiFestival City, Dubai Creek Harbour en Ras Al Khor, voordat het DubaiInternational City 1 bereikt. Deze route gaat verder naar Dubai InternationalCity 2 en 3, en eindigt bij Dubai Silicon Oasis en Academic City. Deze routebeslaat 21 km en heeft 10 stations.

·       Tweede Route: Verbindtmet de Rode Lijn in Al Rashidiya bij het Centrepoint Interchange Station. Dezeroute gaat verder naar nieuwe stations bij Mirdif en Al Warqaa, en verbindtvervolgens met het overstapstation bij Dubai International City 1. Deze routeis 9 km lang en heeft 4 stations.

Dereistijd tussen deze bestemmingen wordt geschat op 10 tot 25 minuten.

Bijzondere Stations

Hoewelde ontwerpen van de stations grotendeels in lijn zullen zijn met de huidigemetro, zijn er twee opmerkelijke stations:

  • Dubai     Creek Harbour Station: Dit iconische station krijgt een     opvallend architectonisch ontwerp dat past bij de omliggende moderne woon-     en commerciële torens.
  • International     City Underground Station: Met een oppervlakte van 44.000     vierkante meter wordt dit het grootste ondergrondse overstapstation in het     netwerk, ontworpen om dagelijks ongeveer 350.000 passagiers te kunnen     verwerken.

Lange termijnvoordelen

Hoewelhet project Dh18 miljard kost, verwacht de RTA dat het economische, sociale enmilieutechnische voordelen zal opleveren:

  • Verminderde     Verkeerscongestie: Het project zal de verkeersdrukte op de     routes met 20% verminderen.
  • Waarde     Verhoging van Vastgoed: De waarde van land en eigendommen nabij     de stations zal naar verwachting met 25% stijgen.
  • Passagiersaantallen: De     Blue Metrolijn zal naar verwachting 200.000 passagiers per dag vervoeren     tegen 2030, oplopend tot 320.000 per dag een decennium later.

Tijdlijnen Uitvoering

De bouw van de Blue Metrolijn begint in 2024, met de voltooiing gepland voor 2029,precies op tijd voor de viering van het 20-jarig bestaan van de Dubai Metro. Deeerste proeven worden verwacht in 2028, met de ingebruikname van de lijn hetjaar daarop.

Conclusie

De introductie van de Blue Metrolijn markeert een belangrijke stap in devoortdurende ontwikkeling van Dubai's openbaar vervoersnetwerk. Deze nieuwelijn zal niet alleen het reizen vergemakkelijken, maar ook bijdragen aan dealgehele stedelijke ontwikkeling van de stad. Blijf op de hoogte voor meerupdates over dit spannende project en de vele voordelen die het met zich meezal brengen voor zowel inwoners als bezoekers van Dubai.

Get to know more about us.

October 15, 2024

Vastgoedbeheer in Nederland vs. Dubai: Waarom Dubai de Voorkeur Verdient

De nieuwe Wet betaalbare huur in Nederland introduceert strikte regels die de huurprijzen voor middeninkomens beperken. Dit betekent dat verhuurders zich moeten houden aan maximale huurprijzen die gebaseerd zijn op het Woningwaarderingsstelsel (WWS). Hierdoor zullen de huurprijzen van veel woningen omlaag moeten, wat leidt tot lagere rendementen voor investeerders.
Check Details
July 10, 2024

De Toekomst van Dubai: Een Visionaire Groei naar 2040

De ambitieuze plannen van de regering voor 2033 en 2040 schetsen een visie om de bevolking van de stad meer dan te verdubbelen tot 7,8 miljoen in 2040, vergeleken met de huidige 3,6 miljoen inwoners....
Check Details
July 10, 2024

Investeren in Dubai vs. Spanje

Beide locaties bieden unieke voordelen, maar verschillen aanzienlijk in hun investeringsklimaat en -mogelijkheden.
Check Details
July 10, 2024

Waarom Dubai South perfect is om te investeren

Dit gigantische project, dat zich uitstrekt over 145 vierkante kilometer, is ontworpen om een hub te worden voor logistiek,luchtvaart, handel en wonen. In deze blog duiken we diep in Dubai South en hetgloednieuwe Al Maktoum International Airport, en verkennen we waarom dit gebiedzo'n opwindende investering en woonoptie biedt.
Check Details
July 10, 2024

Escrow accounts in Dubai

In de dynamische vastgoedmarkt van Dubai is het essentieel voor zowel kopers als ontwikkelaars om een veilige en transparante manier van financiële transacties te waarborgen. Een escrow rekening biedt deze bescherming en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van vertrouwen en zekerheid in vastgoedtransacties. Maar wat is een escrow rekening precies en hoe werkt het in Dubai?
Check Details